Copyright © - GMQ Consulting | Kontakta oss

SPECIALISTER INOM LINUX OCH UNIX

Linuxbaserade terminalservrar

Linuxbaserade terminalservrar erbjuder en möjlighet att leverera kostnadseffektiva lösningar med hög kapacitet och tillgänglighet. Systemet bygger på mogna och stabila lösningar med kommerciell support och stöd för tusentals samtidiga användare.

GMQ erbjuder en bred och djup kompetens rörande diverse olika UNIX- och Linuxsystem. Vi har också möjlighet att erbjuda support, teknisk rådgivning och konsultation rörande ett stort antal programvaror, lösningar och system från OpenSource-världen.

Vi har mycket stor generell kunskap om UNIX- och Linux-baserade system med stor erfarenhet och vana av att arbeta i dessa miljöer och hantera de verktyg som finns tillgängliga. Detta kompletteras med detaljerad, djup och specifik kompetens rörande system så som NetBSD, Solaris och ett flertal Linux-distributioner.

Att samtliga våra jobb är väldokumenterade och överskådliga är en självklarhet för oss.

Administration, installation och underhåll

Vi erbjuder konsultation och hjälp vid installation, drifttagande, administration och underhåll av nya och existerande UNIX- och Linux-baserade system. Vi har möjlighet att hjälpa er med såväl uppgraderingar och förändringar av existerande system som nyinstallation och drifttagande av helt nya lösningar. Vi tar gärna på oss helhetsåtaganden för eran installation så väl som specifika projekt och punktinsatser.

Vi hjälper också gärna till med felsökning av eventuella problem med era existerande system.

Linuxbaserade terminalservrar

Linuxbaserade terminalservrar erbjuder en möjlighet att leverera kostnadseffektiva lösningar med hög kapacitet och tillgänglighet. Systemet bygger på mogna och stabila lösningar med kommerciell support och stöd för tusentals samtidiga användare.

En terminalserverlösning under Linux fungerar också perfekt i miljöer där flera olika system behövs på skrivbordet. Till exempel vid migrering till Linux på skrivbordet eller när specialskrivna programvaror för Linux behöver distribueras till användare som använder Windows eller Mac OS X på skrivbordet.

Vi levererar regelbundet nya installationer med allt från tio till flera tusen användare. Fråga oss gärna om referenser eller mera information.

Utveckling under Linux och Unix

Vi har stor erfarenhet av mjukvaruutveckling i Linux- och Unixmiljö. Bland annat med hjälp av Trolltech Qt för grafiska gränssnitt samt tjänster (daemons) och terminalbaserade lösningar. Läs mera om vår mjukvaruutveckling här.

Gå till Mjukvaruutveckling

Exempel på teknologi

Nedan är några exempel på lösningar, tjänster och programvaror som vi regelbunder arbetar med och har god erfarenhet av.

  • SUSE Linux
  • Xen
  • Apache HTTPD
  • PostgreSQL
  • IBM DB2
  • NoMachine NX
  • qmail
  • Bind
  • NetBSD